Słodko-pikantne skrzydełka w czerwonej marynacie. Ich smak zależy
głównie od tego jakiego użyjemy keczupu i jakiej musztardy, więc użyjmy takich
jakie najbardziej lubimy.
- 1 kg skrzydełek
- ¾ szklanki keczupu
- 2 łyżki musztardy
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki oleju
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz
Czosnek przeciskamy przez praskę lub drobno siekamy i
łączymy z pozostałymi składnikami marynaty. Mieszamy.
Skrzydełka myjemy, osuszamy i zanurzamy w marynacie tak aby
całkowicie je pokryła. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą
noc.
Po tym czasie skrzydełka wyjmujemy z marynaty, układamy w
naczyniu żaroodpornym i pieczemy bez przykrycia w piekarniku rozgrzanym do 2000C
przez ok. 50 min.
Inspiracja: Gazeta „Przepisy czytelników” z 2012 r. z moimi modyfikacjami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz