Chrupiąca, kolorowa i smaczna sałatka z kaszą jaglaną i
selerem naciowym to wyśmienita propozycja na zdrową przekąskę dla całej
rodziny. Polecam!
- 1 szklanka kaszy jaglanej
- 3-4 łodygi selera naciowego
- ½ puszki kukurydzy
- 3-4 ogórki konserwowe
- ½ czerwonej papryki
- 1 łyżka posiekanego koperku
- 2 szklanki bulionu warzywnego lub drobiowego
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- sól, pieprz
Kaszę jaglaną zalewamy bulionem lub osoloną wodą i gotujemy
do miękkości około 15 minut pod przykryciem, często mieszając. Studzimy.
Selera naciowego, ogórki i paprykę kroimy w kostkę. Łączymy
z kaszą dodając odsączaną kukurydzę i koperek. Mieszamy z majonezem i jogurtem
doprawiając do smaku solą (minimalnie) i pieprzem. Odstawiamy na ok. 30 minut,
aby smaki się przegryzły. Smacznego!
Bardzo smaczna! Gorąco polecam :)
OdpowiedzUsuńIdę zrobić lubię kasze jaglaną z owocami ,muszę zrobić z warzywami .
OdpowiedzUsuń