czwartek, 24 kwietnia 2014

SAŁATKA Z KASZĄ JAGLANĄ I SELEREM NACIOWYM




Chrupiąca, kolorowa i smaczna sałatka z kaszą jaglaną i selerem naciowym to wyśmienita propozycja na zdrową przekąskę dla całej rodziny. Polecam!

  • 1 szklanka kaszy jaglanej
  • 3-4 łodygi selera naciowego
  • ½ puszki kukurydzy
  • 3-4 ogórki konserwowe
  • ½ czerwonej papryki
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 2 szklanki bulionu warzywnego lub drobiowego
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz
Kaszę jaglaną zalewamy bulionem lub osoloną wodą i gotujemy do miękkości około 15 minut pod przykryciem, często mieszając. Studzimy.
Selera naciowego, ogórki i paprykę kroimy w kostkę. Łączymy z kaszą dodając odsączaną kukurydzę i koperek. Mieszamy z majonezem i jogurtem doprawiając do smaku solą (minimalnie) i pieprzem. Odstawiamy na ok. 30 minut, aby smaki się przegryzły. Smacznego!

2 komentarze:

  1. Bardzo smaczna! Gorąco polecam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Idę zrobić lubię kasze jaglaną z owocami ,muszę zrobić z warzywami .

    OdpowiedzUsuń