Filety z kurczaka w naleśnikowej panierce z
dodatkiem ulubionych ziół. Tak przygotowane mięso jest soczyste i aromatyczne. Pycha!
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 1 szklanka mąki
- ¾ szklanki mleka
- 1 jajko
- sól, pieprz
- drobno posiekane zioła: np. pietruszka, koperek, szczypiorek lub zioła prowansalskie
- olej
Jajko, mąkę i mleko miksujemy na dość gęste ciasto
naleśnikowe. Dodajemy ulubione zioła oraz sól i pieprz do smaku. Mieszamy.
Pierś z kurczaka kroimy na cienkie filety, lekko rozbijamy i
oprószamy solą i pieprzem. Zanurzamy w cieście, tak aby pokryło je grubą
warstwą i od razu kładziemy na patelni z mocno rozgrzanym olejem. Smażymy na
rumiano z obu stron.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz