Na sycące śniadanie polecam omlet z białą kiełbasą. Czasami
warto urozmaicić szybkie i proste danie nietypowym składnikiem. Mojemu mężowi
bardzo smakowało!
- 500 g cienkiej, parzonej, białej kiełbasy
- 3 jajka
- 50 ml śmietanki 30%
- 1 łyżeczka musztardy
- sól i pieprz do smaku
- olej
- szczypiorek
Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i obsmażamy
białe kiełbaski z obu stron na rumiano. Jajka roztrzepujemy ze śmietanką,
musztardą, solą i pieprzem. Zalewamy kiełbaski, przykrywamy pokrywką i po ok. 2
minutach zmniejszamy ogień na jak najmniejszy. Smażymy do momentu, aż jajka na
powierzchni się zetną. Podajemy obficie posypane posiekanym szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz