piątek, 3 kwietnia 2020

OMLET Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ




Na sycące śniadanie polecam omlet z białą kiełbasą. Czasami warto urozmaicić szybkie i proste danie nietypowym składnikiem. Mojemu mężowi bardzo smakowało!

  • 500 g cienkiej, parzonej, białej kiełbasy
  • 3 jajka
  • 50 ml śmietanki 30%
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól i pieprz do smaku
  • olej
  • szczypiorek

Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i obsmażamy białe kiełbaski z obu stron na rumiano. Jajka roztrzepujemy ze śmietanką, musztardą, solą i pieprzem. Zalewamy kiełbaski, przykrywamy pokrywką i po ok. 2 minutach zmniejszamy ogień na jak najmniejszy. Smażymy do momentu, aż jajka na powierzchni się zetną. Podajemy obficie posypane posiekanym  szczypiorkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz