Pyszny, orzeźwiająco-słodki deser z truskawek, jogurtu i
bezików. Inspirowałam się angielskim Eton Mess, lecz zamiast śmietany użyłam
lżejszego jogurtu. Prosty i szybki do wykonania, a efekt oszałamiający. W takim deserze można się tylko zakochać!
- 160 g truskawek
- 160 g jogurtu naturalnego
- ewent. 1 łyżeczka cukru pudru
- kilka bezików
Truskawki myjemy, pozbawiamy szypułek i miksujemy. Jeśli
wolimy słodsze desery, możemy je zmiksować z łyżeczką cukru pudru.
Beziki kruszymy.
W pucharkach układamy naprzemiennie: pokruszone beziki, mus
truskawkowy, jogurt, beziki, mus truskawkowy, jogurt i na wierzch znowu beziki.
Dekorujemy listkami mięty i plasterkami truskawek.
Deser można schłodzić, lecz jeśli użyliśmy zimnego jogurtu z
lodówki, nie ma takiej potrzeby.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz