Nasza ulubiona pieczarkowa! Niezwykle prosty przepis, do wykonania
w zaledwie pół godziny. Zajada się nią nawet córka, która twierdzi że nie lubi pieczarek.
- 40 dag pieczarek
- 2 duże marchewki
- 3 podłużne serki topione o smaku śmietankowym
- 1 cebula
- makaron nitki
- pęczek natki pietruszki
- sól, pieprz
- olej
Pieczarki i marchewki ścieramy na dużych oczach tarki,
cebulę kroimy w drobną kostkę.
Do 1 ½ litra wody wrzucamy serki topione i gotujemy aż się rozpuszczą.
Na patelni z odrobiną oleju podsmażamy pieczarki, marchewkę
i cebulę. Razem z połową posiekanej natki pietruszki dodajemy do wody z serkami
i gotujemy przez kilka minut do miękkości marchewki. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy resztę pietruszki.
Makaron nitki gotujemy wg przepisu na opakowaniu, wykładamy
na talerze i zalewamy gorącą zupą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz