Wiosnę rozpoczynamy zwykle lżejszymi daniami, pełnymi
kolorowych nowalijek. Tę zdrową sałatkę przygotowałam
dosłownie w kilka chwil. Lekko pikantne kiełki rzodkiewki nie tylko dodają jej smaku, ale też dzięki dużej zawartość witaminy C wspomogają naszą odporność na przednówku. Polecam!
- 1 opakowanie mixu sałat z roszponką
- 1 czerwona cebula
- 6 – 8 pomidorków koktajlowych
- 150 g sera feta
- 1 duża garść kiełków rzodkiewki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka octu winnego
- 1 łyżeczka miodu
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- ½ łyżeczki soli
Składniki sosu mieszamy i odstawiamy.
W salaterce układamy sałatę, czerwoną cebulę pokrojoną w
kostkę lub piórka, pomidorki koktajlowe pokrojone w ćwiartki lub talarki oraz
ser feta pokrojony w kostkę. Całość posypujemy kiełkami rzodkiewki i polewamy
sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz