Proste, sycące danie. Najbardziej smakuje nam do makaronu.
- podwójna pierś z kurczaka
- 30 dag pieczarek
- 1 serek topiony o smaku śmietankowym lub pieczarkowym
- 2 cebule
- 300 ml śmietany 30%
- 2 łyżeczki posiekanego koperku
- przyprawa typu Vegeta
- sól, pieprz
- olej do smażenia
Pieczarki umyć, pokroić w plasterki i podsmażyć na oleju.
Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na osobnej patelni.
Piersi pokroić w większa kostkę i smażyć je na złoty kolor
na oleju.
Wszystkie składniki połączyć ze sobą w większym garnku, dodać
serek topiony, śmietanę, przyprawy i koperek. Dusić pod przykryciem na małym
ogniu przez ok. 15 min.
Podawać z makaronem lub pieczywem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz