tag:blogger.com,1999:blog-2373521857262442890.post3375443129366986543..comments2024-03-14T15:58:58.850+01:00Comments on Smaki ogrodu: KLUSECZKI WANILIOWEpanimagogahttp://www.blogger.com/profile/04102434273375566696noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-2373521857262442890.post-52330282432038898052016-05-14T14:29:53.596+02:002016-05-14T14:29:53.596+02:00Myślę że konsystencja ciasta zależy od rodzaju uży...Myślę że konsystencja ciasta zależy od rodzaju używanego serka. Używam takiego względnie gęstego. Ciasto nie powinno spływać z łyżki, bo robimy kluseczki, a nie lane ciasto;) Pewnie trzeba dosypać mąki, tak na wyczucie. Ciasto zsuwam z łyżki tuż nad powierzchnią wody. Może następnym razem wyjdą lepiej. Sama dawno ich nie robiłam, bo córka podrosła i woli konkretniejsze rzeczy. panimagogahttps://www.blogger.com/profile/04102434273375566696noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2373521857262442890.post-37930174831868931552016-05-13T22:47:33.545+02:002016-05-13T22:47:33.545+02:00A mi nie wyszły :-( Chyba ciasto za rzadkie było b...A mi nie wyszły :-( Chyba ciasto za rzadkie było bo spływały z łyżki a później "rozchodziły się" w wodzie. Może mąki dosypać? Jak Pani wkłada je do wrzątku to raczej "zrzuca" z łyżki czy wkłada z łyżką do wody?Anonymousnoreply@blogger.com